Снимка: Lap.bg

ЦСКА победи Ботев Враца с 2:0 в мач от 13-ия кръг в efbet Лига. Годуин Коялипу даде аванс на "армейците" с попадение в 42-рата минута, а десет минути преди края Матиас Фаетон реализира втори гол за "червените".

Така ЦСКА прекъсна серия от три мача без победа и без отбелязан гол в шампионата и се измъкна от дъното на таблицата.

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш направи три принудителни смени в мача. В 7-а минута Даниил Кондраков удари с коляно в главата вратаря на "армейците" Густаво Бусато и стражът бе откаран в болница и сменен от Иван Дюлгеров. 

Крилото Джейсън Локило също се контузи и бе сменен от национала Иван Турицов преди почивката, а през втората част с травма напусна и левият бек Мика Пинто и вместо него в игра влезе друг български национал - Християн Петров.

ЦСКА отново имаше сериозни проблеми в завършващата фаза, като таранът Коялипу бе в центъра на събитията с гол и фрапантен пропуск. В 42-а минута Коялипу вкара с глава след прецизно центриране от дясно на Станислав Шопов.

В добавеното време Матиас Фаетон подаде на Коялипу, който на празна врата от близо направи по-трудното и прати топката над вратата.
  
През втората част Шопов и Християн Петров имаха добри ситуации за втори гол, но отлични намеси на вратаря на гостите Федерико Бариос предотвратиха попадение.

Десет минути преди края на мача Матиас Фаетон сложи точка на спора с втори гол за ЦСКА. Националът на Гваделупа проби от ляво и с шут по тревата не остави шансове на вратаря за 2:0.

С победата ЦСКА се отдалечи от дъното на таблицата, като с 13 точки заема 11-о място. Ботев Враца е на предпоследната позиция с 9 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase